Välkommen Robin Nilsson!

2022-02-01

Välkommen till U-CARE Robin Nilsson, som nyligen har blivit rekryterad som projektadministratör!

Foto på Robin Nilsson
Robin Nilsson har en bakgrund inom beroendeforskning, med inriktning mot barn och unga.

Projektadministratör
Som projektadministratör inom U-CARE kommer Robin Nilsson bland annat att analysera hur U-CAREs forskningsdata kan lagras och delas mellan forskare på ett säkert och effektivt sätt.

– Jag kommer också jobba med vår forskargrupps interna och externa kommunikation, och hjälpa till med att skriva rapporter och etikansökningar.

Bakgrund inom beroendeforskning
Innan Robin började jobba på U-CARE var han anställd som handläggare inom ett projekt om tobaksprevention, vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm. Han har en kandidatexamen i folkhälsovetenskap från Mälardalens högskola och en masterexamen i folkhälsa från Stockholms universitet. I sin masteruppsats undersökte han eventuella samband mellan ungdomars spel om pengar och deras fritidsaktiviteter.

– Forskning om beroenden handlar om både psykisk och fysisk hälsa, förklarar Robin. Jag är särskilt intresserad av beroenden bland barn och ungdomar, det är de som är framtiden!

Foto på Knäppmora AIK innebandylag
Robin tillsammans med sina lagkamrater i 
Knäppmora AIK. 

Gillar innebandy och museer
På fritiden gillar Robin att sporta, helst innebandy. Han spelar själv i Knäppmora AIK:s herrlag och är tränare för Knäppmora AIK:s damlag, båda division 3-lag. Ett annat intresse är att gå på museum.

– Naturhistoriska och Historiska museet i Stockholm är mina favoriter. Jag tycker det är intressant att lära mig om vad som har hänt i historien och hur det kommer sig att det har blivit som det har blivit.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24