Studieprotokoll för INVOLVERA-studien publicerat

2021-08-25

Ett studieprotokoll som beskriver INVOLVERA-studien har nyligen publicerats i den vetenskapliga tidskriften BMJ Open. INVOLVERA är en ’mixed methods’-studie, i vilken ett psykologiskt stödprogram för personer med demens och depression ska utvecklas och anpassas.

En person sitter med armarna över knäna och huvudet nedåt
INVOLVERA-studien kommer att anpassa och vidareutveckla ett psykologiskt stödprogram för personer med demens och depression som ursprungligen utvecklades i Storbritannien, så att det passar svensk kontext. Personen på bilden har inget med studien att göra.

Frida Svedin är en av författarna till artikeln och doktorand inom INVOLVERA-studien:

– Vårt forskningsteam ser särskilt mycket fram emot att utveckla stödprogrammet i nära samarbete med den grupp som den är till för, och också deras anhöriga, hälso- och sjukvårdspersonal samt frivillighetsorganisationer.

Här kan du läsa hela artikeln “Adapting a guided low-intensity behavioural activation intervention for people with dementia and depression in the Swedish healthcare context (INVOLVERA): a study protocol using codesign and participatory action research”. Artikeln är skriven av Frida Svedin, Anders Brantnell, Paul Farrand, Oscar Blomberg, Chelsea Coumoundouros, Louise von Essen, Anna Cristina Åberg och Joanne Woodford (ansvarig forskare). Logga för INVOLVERA-studien

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2022-05-25