Välkommen Kine Johansen!

2021-05-20

Foto på Kine Johansen
– Jag tror att jag kommer få stor nytta av att jobba inom U-CARE, eftersom det finns stor kunskap och
erfarenhet av liknande studier som den jag ska genomföra, säger Med Dr Kine Johansen.

Från och med 1 maj i år är Kine Johansen en del av U-CARE:s forskargrupp. Kine Johansen jobbar som fysioterapeut vid Akademiska barnsjukhuset och forskar om metoder för identifiering av barn med motoriska svårigheter samt vilka behandlingsmetoder som fungerar bäst för patientgruppen.

Det senaste forskningsprojektet Kine Johansen genomförde var en uppföljningsstudie med personer som har haft motoriska svårigheter i barndomen. I den studien använde hon U-CARE-portalen som plattform för datainsamling, då i egenskap av associerad forskare.

Framtida intervention för barn med motoriska svårigheter
Just nu jobbar Kine Johansen med en studie som syftar till att förbereda en framtida intervention för barn i åldern ca 6-9 år med developmental coordination disorder (DCD), en motorisk koordinationsstörning som drabbar 5-6% av alla barn.

– Jag kommer att undersöka vad en sådan intervention skulle kunna innehålla och hur den bäst kan organiseras, berättar hon.

Aktiv på sociala medier
Förutom att skriva vetenskapliga artiklar, är Kine Johansen även aktiv på sociala medier. Där delar hon alltifrån vetenskapliga artiklar till videos med övningar som syftar till att främja barns motorik.

– Förut hade jag en blogg, men nu använder jag mig mest av Facebook, Instagram och LinkedIn. Har även ett konto på Pinterest. Sök på ’fysiokine’ så hittar du mig!

Kine Johansen ser fram emot att få träffa sina nya kollegor inom U-CARE.

– Det ska bli kul att lära mig mer om alla projekt inom U-CARE och få utbyta kunskap med varandra.