Erik Olsson och Anna Klarare antagna till internationellt utbytesprogram

2021-03-01

Foto på Erik Olsson och Anna Klarare.
Lektor Erik Olsson och lektor Anna Klarare har båda blivit antagna till ett internationellt utbytesprogram.

Stort grattis till Erik Olsson och Anna Klarare som båda har blivit antagna till ett internationellt utbytesprogram, ’teaching sabbatical’, under hösten 2021. De kommer att bedriva undervisning i Hongkong respektive Austin, Texas.

Erik Olsson kommer att undervisa vid institutionen för psykologi vid Chinese University of Hong Kong.

– Jag hoppas kunna utveckla mina pedagogiska färdigheter, knyta nya kontakter och få nya perspektiv på undervisning, säger Erik Olsson.

Anna Klarare kommer att undervisa sjuksköterskor i palliativ vård vid University of Texas at Austin. Hon kommer också att delta i deras interprofessionella lärande, där studenter inom olika professioner studerar tillsammans med varandra.

– Jag har fått ett gott intryck av det och tror att vi skulle kunna jobba med det även hemma i Sverige, säger Anna Klarare.

De ser båda fram emot sina resor och att få lära känna nya kulturer.

– På ett personligt plan ser jag fram emot att få resa till en plats i världen som jag inte har besökt tidigare och där jag kommer att få ingå i ett meningsfullt sammanhang, säger Erik Olsson.

– Nu när jag börjat läsa på om Austin verkar det vara ett väldigt kreativt ställe där det händer mycket och med en spännande natur, säger Anna Klarare.

Utbytesprogrammet arrangeras av Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT), vars syfte är att främja internationalisering av högre utbildning och forskning.