Välkommen Louise Asberg Dun!

2024-04-16

Välkommen till U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa, Louise Asberg Dun! Louise kommer att arbeta som forskningsassistent inom forskningsprojektet CHANGE. CHANGE syftar till att utvärdera ett stödprogram för föräldrar till barn som har behandlats för cancer. 

Louise Asberg Dun
Louise Asberg Dun ser fram emot att lära sig om hur forksning går till i praktiken.

Forskningsassistent inom CHANGE
Som forskningsassistent inom forskningsprojektet CHANGE kommer Louise främst att arbeta med rekrytering av studiedeltagare och bidra med feedback till utvecklingen av den webbaserade forskningsplattformen U-CARE-plattformen.

Louise har nyligen flyttat tillbaka till Sverige efter att ha bott i Skottland under de senaste fem åren.

– Jag studerade vid University of Glasgow där jag tog en kandidatexamen i psykologi och en masterexamen i global psykisk hälsa, säger Louise.

Forskning i praktiken
Louise berättar att hon ser fram emot att lära sig mer om hur forskning går till i praktiken och att interagera med studiedeltagare.

– Inom CHANGE kommer en rådgivande grupp bestående av föräldrar till barn som har behandlats för cancer att bidra aktivt till projektet på olika sätt. Gruppen kommer bland annat vara involverad i utformandet av inbjudningar till potentiella studiedeltagare, bidra till analysen, och hjälpa till med spridning av studiens resultat utanför den akademiska världen.

Gillar att spela spel
På sin fritid gillar Louise att spela olika typer av spel, både dataspel och sällskapsspel. Baldur’s Gate 3 tillhör favoriterna när det kommer till dataspel. Det är ett rollspel som utspelar sig i fantasymiljö.

– Det går ut på att utforska en spännande värld och man kan välja mellan att vara olika karaktärer, förklarar Louise. Längs vägen besegrar man olika fiender och är med och formar en berättelse. Jag gillar att spelet är så välskrivet avseende storyn och karaktärerna.

Miro Anter

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24