Välkommen Ida Österman Menander!

2024-03-25

Välkommen till U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa, Ida Österman Menander, som kommer att jobba som studentmedarbetare på deltid under våren 2024. Ida kommer att jobba inom forskningsprojektet INVOLVERA, som biträdande universitetslektor Joanne Woodford ansvarar för.

Ida Österman Menander
Ida Österman Menander kommer att jobba som studentmedarbetare i forskningsprojektet INVOLVERA.

Intervjuer om medborgarforskning

Ida kommer att arbeta som studentmedarbetare parallellt med sina studier på masterprogrammet i global hälsa, vid Uppsala universitet. Under hösten 2023 gjorde Ida praktik inom INVOLVERA-projektet, så hon är bekant med projektet som fokuserar på att utveckla ett stödprogram för personer med demens och depression. Hon ser nu fram emot att fördjupa sig mer i projektet.

Ida kommer i första hand att undersöka hur anhöriga till personer med demenssjukdom har deltagit som aktiva partners i INVOLVERA.

– Jag kommer att intervjua både medlemmar i forskargruppen och anhöriga till personer med demens om hur de tycker att samarbetet har fungerat, förklarar Ida. Till exempel vad som har fungerat bra och mindre bra samt hur man kan rekrytera fler anhöriga och personer med demens till medborgarforskning i framtida projekt.

Ida vill fortsätta jobba inom hälsa på något sätt efter att hon är klar med sin masterutbildning, men hon vet i nuläget inte exakt hur. På fritiden gillar hon att läsa böcker, umgås med vänner och titta på tv-serier. Hon är särskilt förtjust i feelgood-deckare.

– En av mina favoritserier är Morden i Midsomer, säger Ida. Det är precis min typ av mysdeckare.

Senast uppdaterad: 2023-03-24