Välkommen Milena Boczar!

2024-03-18

Välkommen till U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa, Milena Boczar, som kommer att jobba som studentmedarbetare på deltid under våren 2024. Milena är anställd inom projektet Stepstones-Implement, som drivs av U-CAREs postdoktor Markus Saarijärvi.

Milena Boczar i en park
Milena Boczar har nyligen anställts som studentmedarbetare inom forskningsprojektet Stepstones-Implement.

Analys av intervjuer med vårdpersonal

Projektet syftar till att förbättra övergången från barn/ungdomsvård till vuxenvård. En stor del av Milenas arbete kommer att beså av att genomföra kvalitativ textanalys av intervjuer med vårdpersonal. Intervjuerna handlar om deras syn på övergången, och hur den kan förbättras.

Att analysera texter är någonting nytt för Milena, som har en kandidatexamen i biomedicin och nu gör sitt masterarbete i läkemedelsmodelleringprogrammet inom ämnet farmakometri.

– Det är nytt och spännande för mig att få jobba med intervjuer som forskningsdata, säger Milena. Det är kul att kunna se och förstå datan utan at behöva titta på grafer som jag brukar.

Gillar att läsa böcker

Ett av Milenas stora fritidsintressen är att läsa böcker, framför allt dystopier och klassiker.

– Min favoritbok är Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Det är varken någon dystopi eller klassiker, men jag tycker den är väldigt bra.

Senast uppdaterad: 2023-03-24