Välkommen tillbaka, Marina Marchal!

2024-02-28

Välkommen tillbaka till U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa, Marina Marchal, som kommer att jobba som studentmedarbetare på deltid under våren 2024. 

Marina Marchal sitter på en parkbänk i naturen
Marina Marchal har nyligen anställts som studentmedarbetare på deltid. Hon ser fram emot våren och att kunna vara ute mer i naturen. 

Posttraumatisk tillväxt

Marina kommer att jobba inom ett projekt om posttraumatisk tillväxt, som leds av professor Erik Olsson. Posttraumatisk tillväxt innebär positiva psykologiska förändringar som kan uppstå till följd av en traumatisk händelse.

– Det kan till exempel röra sig om att personer prioriterar sina liv annorlunda, eller uppskattar livet mer, förklarar Marina. I projektet som jag är involverad i jämför vi posttraumatisk tillväxt hos två grupper: personer som har fått en cancerdiagnos och personer som har drabbats av en hjärtinfarkt. I ett nästa steg vill vi titta på hur posttraumatisk tillväxt utvecklas över tid i respektive grupp.

Återvänder till U-CARE

Marina har tidigare gjort sin praktik inom U-CARE som del av sin masterutbildning i innovativ medicin vid Uppsala universitet. Den välkomnande atmosfären gjorde att hon ville tillbaka.

På fritiden gillar Marina att vara utomhus, så snart vädret blir finare.

– Jag ser emot att kunna vara ute mer, vandra och upptäcka all natur som finns här i Sverige. Förutom myggorna, de var fruktansvärda förra året, skrattar Marina.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24