U-CAREs doktorand Frida Svedin på studiebesök i Norge

2024-02-09

Under en vecka i januari gjorde doktorand Frida Svedin ett studiebesök vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU) i Trondheim, Norge. Syftet med studiebesöket var att få en insikt i ’Eksperter i Team’, en obligatorisk kurs för samtliga mastersstudenter vid NTNU. Kursen syftar till att lära studenter att arbeta i tvärvetenskapliga team.

Universitetslektor Paulina Carvajal, doktorand Frida Svedin och docent emeritus Bjørn Sortland.
Universitetslektor Paulina Carvajal, doktorand Frida Svedin och docent emeritus Bjørn Sortland, tidigare ansvarig för ’Eksperter i Team’.

​Under studiebesöket fick Frida möta några av de 3 000 studenter som just nu läser kursen i ’Eksperter i Team’, vilket är NTNU:s signaturämne. Frida hade även förmånen att diskutera med lärare och kursansvariga, och fick en pratstund med Bjørn Sortland, en av de som började utveckla ’Eksperter i Team’ för 20 år sedan.

Frida tar med sig mycket inspiration och kunskap från besöket i Trondheim. Hon har redan planer för att omsätta det hon lärde sig där till praktisk verksamhet för studenter vid Uppsala universitet:

– I mars kommer jag och en kollega att anordna ett studentevent inspirerat av ’Eksperter i Team’ , berättar Frida. Det blir en temadag öppen för studenter vid Uppsala universitet, där deltagarna kommer att få kunskaper och erfarenheter i teamarbete. Det ska bli otroligt roligt, och jag ser verkligen fram emot det!

Läs mer om temadagen med fokus på teamarbete, som Frida Svedin arrangerar tillsammans med universitetslektor Lina Sors Emilsson.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24