Oscar Blomberg presenterar vid konferens i Lissabon

2023-04-26

U-CAREs doktorand Oscar Blomberg kommer att hålla en muntlig presentation om studien INVOLVERA vid International Psychogeriatric Association (IPA) International Congress som går av stapeln i Lissabon i sommar. Oscar har dessutom blivit nominerad till priset Junior Investigator Award för sin presentation.

Doktorand Oscar Blomberg
Doktorand Oscar Blomberg. Foto: Mikael Wallerstedt

IPA International Congress har ett fokus på mental hälsa och åldrande. Oscar kommer hålla en presentation med titeln “Guided low-intensity behavioural activation intervention delivery preferences among people with dementia, informal caregivers, and professional stakeholders: a qualitative study (the INVOLVERA Study)”.

Syftet med forskningsstudien INVOLVERA är att förbättra åtkomsten till evidensbaserat psykologiskt stöd för personer som lever med demens och depression samt deras informella vårdgivare. Det psykologiska stödet tillhandahålls genom ett självhjälpsprogram baserat på beteendeaktivering. Programmet har utformats i samarbete med personer med demens, deras informella vårdgivare, social- och sjukvårdspersonal samt ideella organisationer

Forskningen finansieras av Svenska Vetenskapsrådet (Dnr: 2018-02691) och huvudansvarig forskare för INVOLVERA är Joanne Woodford.

Annonsbild för IPA-konferensen

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24