Christina Reuther ny doktorand!

2022-12-16

Stort grattis till Christina Reuther, som har blivit antagen som doktorand inom forskningsprogrammet ParentsCan. ParentsCan är ett forskningsprogram som leds av Louise von Essen och som syftar till att testa och utvärdera stöd till föräldrar vars barn har behandlats för cancer.

Christina Reuther
Christina Reuther har sedan april 2022 jobbat som projektkoordinator inom ParentsCan och är nu antagen som doktorand.

Utveckling av självhjälpsprogrammet EJDeR

Christina har tidigare varit anställd som projektkoordinator och då arbetat med studieupplägget för CHANGE-pilot. CHANGE-pilot är en randomiserad kontrollerad pilotstudie och en uppföljning av feasibility-studien ENGAGE. I feasibility-studien ENGAGE har forskarna testat genomförbarheten och godtagbarheten för självhjälpsprogrammet EJDeR. EJDeR är ett internet-administrerat självhjälpsprogram baserat på lågintensiv kognitiv beteendeterapi. Som doktorand kommer Christina att arbeta med resultat från feasibility-studien ENGAGE och CHANGE-pilot.

Involverar föräldrar till barn med cancer

Forskare och doktorander arbetar för närvarande tillsammans med systemutvecklare med anpassningar av EJDeR, men man kommer även att samarbeta med föräldrar.

­– Vi kommer arbeta med Patient and Public Involvement and Engagement (PPIE), berättar Christina. Genom att involvera föräldrar till barn med cancer i olika steg av studien kan vi förfina och förbättra självhjälpsprogrammet.

Christina ser fram emot att se projektet utvecklas.

­– Det är som att se ett barn växa upp. Det känns viktigt att vårt arbete gör nytta och att vi kan förbättra föräldrarnas hälsa. Det är ju det som är kärnan i allt vi gör.

Gillar matlagning

På fritiden gillar Christina att umgås med vänner och familj. Ett av hennes stora intressen är matlagning.

– Jag har inget särskilt kök som jag föredrar utan jag testar gärna något nytt!

Christinas huvudhandledare är biträdande universitetslektor Joanne Woodford. Bihandledare är professor Louise von Essen, lektor Maria Gottvall och forskare Kine Johansen. 

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24