Välkommen Victoria Awortwe!

2022-10-21

Välkommen till U-CARE Victoria Awortwe, som nyligen har börjat sin tjänst som doktorand i global mental hälsa! Victorias doktorandprojekt är en studie om vanligt förekommande psykisk ohälsa bland vuxna i missgynnade stadsmiljöer, i Ghana och Sverige.

Photo of Victoria Awortwe
Doktorand Victoria Awortwe.

Psykisk ohälsa i missgynnade områden

Universitetslektor Meena Daivadanam är Victorias handledare och stöder nu henne i färdigställandet av forskningsplanen för hennes doktorandprojekt.

– Jag ska göra en jämförelse mellan Ghana och Sverige, förklarar Victoria. Syftet är att utforska bördan av vanligt förekommande psykisk ohälsa i missgynnade stadsmiljöer, och att identifiera behov och preferenser hos den avsedda populationen.  

Erfarenhet inom socialt arbete

Victoria har tidigare arbetat som undervisnings- och forskningsassistent i socialt arbete vid Kwame Nkrumah University of Science and Technology i Ghana. Hon flyttade till Sverige för två år sedan för att studera Mfamily-programmet i socialt arbete.

– År 2021 tog jag en europeisk masterexamen i socialt arbete med fokus på familjer och barn, berättar Victoria. Programmet jag läste var utvecklat gemensamt av Lissabons universitet, Universitetet i Stavanger, Göteborgs universitet och Makerereuniversitetet.

Hon ser fram emot att kombinera sin bakgrund inom socialt arbete med global mental hälsa.

– Jag ser fram emot att få använda min kunskap och erfarenhet i socialt arbete nu när jag utforskar området psykisk hälsa, och lär mig applicera nya koncept i global mental hälsa.

Gillar att sjunga

På fritiden gillar Victoria att sjunga och vara med sina vänner.

– Jag gillar att sjunga olika genrer och att hänga med mina vänner, umgås och ha det trevligt.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24