Ella Thiblin deltar i Soapbox Science lördag 21 maj!

2022-05-20

Varje år arrangeras Soapbox Science i städer runtom i världen. Det är ett event där kvinnor och icke-binära personer verksamma inom forskning presenterar ett ämne som de är experter inom. Det sker på en offentlig plats dit vem som helst kan komma. I år deltar U-CAREs doktorand Ella Thiblin!

Foto på Ella Thiblin
Doktorand Ella Thiblin deltar i Soapbox Science i Uppsala lördag 21 maj. 

Digitalisering inom hälso- och sjukvård
– Jag kommer att berätta om digitalisering inom hälso- och sjukvården, säger Ella Thiblin. Under min presentation kommer jag belysa fördelarna med digitaliseringen, men även lyfta fram vad det finns för utmaningar. Jag kommer att anpassa det jag tar upp utifrån vilka som kommer och vad jag får för frågor.

För Ella är det viktigt att få kontakt med de som kommer och lyssnar. Hon vill undvika att stå och predika, utan hoppas att folk ställer frågor och kanske säger emot om de inte håller med.

– Jag ska vara talare under en timme, men jag kommer inte hålla ett enda långt tal under hela den tiden, säger Ella. Efter att jag har hållit en kort presentation öppnar jag för frågor och samtal. Och när det kommer en ny grupp nyfikna håller jag en ny presentation och har sedan en dialog med den nya gruppen.

Tillfälle att öva sig i forskningskommunikation
Ella berättar att Soapbox Science är ett tillfälle för att väcka ett intresse hos de som lyssnar, och att de förhoppningsvis kan lära sig något. Hon tror även att det är ett bra tillfälle för henne själv att öva sin förmåga att kommunicera forskning.

– Det här är långt ifrån något jag är van vid att göra, så det komLogga för Soapbox Sciencemer att vara en utmaning. Det ska bli intressant att få öva sig på att kommunicera forskning i ett helt nytt sammanhang.

Soapbox Science Uppsala äger rum på Celsiustorget, imorgon lördag 21 maj mellan kl 13 till 16.

Här kan du läsa mer om Soapbox Science i Uppsala och vilka som kommer att delta som talare.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24