Välkommen Victor Savi!

2022-05-12

Välkommen till U-CARE Victor Savi, som nyligen rekryterats som projektkoordinator inom forskningsprojektet GuardiansCan, lett av professor Louise von Essen.

Foto på Victor Savi utomhus
År 2015 flyttade Victor Savi från Kenya till Finland för att studera. Foto: Robin Nilsson

Arbetat kliniskt inom hälso- och sjukvården
Victor Savi är född och uppvuxen i Kenya, där han har studerat klinisk medicin och kirurgi, och jobbat som vårdbiträde. År 2015 bestämde sig Victor för att flytta till Finland där han studerade till sjuksköterska och sedan läste ett mastersprogram i folkhälsa och global hälsa vid Tammerfors universitet. Efter masterutbildningen fick han jobb som sjuksköterska och blev därefter avdelningschef på ett vårdhem för äldre.

– Som sjuksköterska har jag mestadels jobbat inom äldrevården. Bland annat har jag, i samarbete med läkarna, ansvarat för patienternas vårdplan med syfte att öka patienternas livskvalitet. Jag blev befordrad till avdelningschef innan jag påbörjade min nuvarande tjänst som projektkoordinator, berättar Victor.

Projektkoordinator
I projektet GuardiansCan kommer en e-hälsointervention i form av ett stöd via mobilen att utvecklas för närstående till barn i Tanzania som har behandlats mot cancer. Utvecklingen kommer att ske i samarbete med släktingar till barn som har behandlats mot cancer. Det övergripande målet är att öka närståendes följsamhet till barnens uppföljande vård efter att de har behandlats mot cancer.

– I min roll som projektkoordinator kommer jag att vara länken mellan U-CAREs forskare och systemutvecklare, och våra samarbetspartners i Tanzania. Jag sökte tjänsten eftersom jag tror att det här kommer innebära ett stort steg i min karriär, men också för att projektet kan bidra till en förbättrad hälsa för barnen och deras närstående. Jag har alltid sagt att när jag lämnar jordelivet vill jag ha bidragit till att göra världen till en bättre plats, säger Victor.

Foto på Victor när han slår en golfsving
Victor tränar på sin golfsving. 

Gillar att röra på sig
Victor berättar att han tycker om att röra på sig, träffa nya människor och att resa.

– Jag brukar vara ute och springa eller simma med framförallt gillar jag att spela golf. Jag har nyligen börjat golfa så jag är inte så skicklig än, men jag tycker att det är roligt. Att resa är också något jag tycker om att göra, jag har besökt länder i Europa, Asien och Afrika. Det är alltid roligt att lära sig nya saker och njuta av kulturen.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24