Välkommen Johanna Patriksson Karlsson!

2022-03-14

Välkommen till U-CARE Johanna Patriksson Karlsson, som nyligen har börjat arbeta som forskningsadministratör.

Bild på Johanna Patriksson Karlsson
Johanna Patriksson Karlsson har arbetat som forskningssekreterare och har erfarenhet av att bistå forskare i litteratursökningar och med framtagning av statistik i forskningsprojekt kopplade till hälsa.

Forskningsadministratör
I sin tjänst som forskningsadministratör kommer Johanna bland annat att arbeta med administration inom flera forskningsprojekt inriktade på informella vårdgivare och personer som lever med kroniska sjukdomar.

– Det projektet som jag främst kommer jobba med är INVOLVERA. Jag kommer bland annat att vara med och koordinera utformningen och utvecklingen av två arbetsböcker för personer med demens och informella vårdgivare. Jag kommer även att hjälpa till med forskningsadministrativa uppgifter såsom att sätta mötesagendor och föra mötesprotokoll.

Erfarenhet av forskningsprojekt
Innan Johanna började sin anställning inom U-CARE arbetade hon som forskningssekreterare vid Universitetssjukvårdens forskningscentrum i Örebro. Där jobbade hon med att bistå forskare i olika forskningsprojekt, till exempel en systematisk litteraturöversikt om förändringar i moderkakan hos gravida, samt ett projekt som handlade om hur högt blodtryck diagnostiseras och behandlas inom primärvården. Hon har en kandidatexamen i folkhälsovetenskap från högskolan i Skövde och en masterexamen i folkhälsoepidemiologi från Karolinska Institutet. Hon har ett brett intresse för människors hälsa.

– Mitt intresse har breddats med åren. I början var jag mer intresserad av kost och fysisk aktivitet. Men ju mer jag har lärt om människors hälsa desto bredare har mitt intresse kring hälsa blivit.

Bild på en italiensk pastarätt
Johanna gillar mat från olika kulturer, bland annat
italiensk vegetarisk mat. 

Gillar att laga och äta mat
Johanna berättar att hon har ett stort intresse kring mat, både att laga och att äta mat.

– Jag tycker om mat från olika kulturer så länge den görs autentiskt och är bra tillagad. Gärna italienskt, japanskt och asiatiskt överlag och framförallt vegetariskt.

Att vistas i skog och natur är också något som Johanna tycker om att göra. Tills för en tid sedan brukade hon vara ute med sin hund som tyvärr har gått bort nyligen.

– Det är så kul att se när de är lyckliga och är ute och springer. Om några år kanske jag skaffar mig en ny hund.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24