Välkommen Imran Bashir!

2022-03-02

Välkommen till U-CARE Imran Bashir, som nyligen rekryterats som systemutvecklare. Imran har en bred bakgrund inom programmering och systemutveckling, men hans resa har varit långt ifrån spikrak.

Foto på Imran Bashir
Imran Bashir jobbar sedan februari 2022 som systemutvecklare inom U-CARE. 

Från Lahore till Åre
Imran Bashir flyttade till Växjö från Lahore i Pakistan år 2009. I Lahore hade han studerat datavetenskap i flera år och jobbat som både javautvecklare och webbutvecklare. I Växjö påbörjade Imran masterstudier i mjukvaruutveckling vid Linnéuniversitetet. Strax efter sin masterexamen fick han anställning som systemutvecklare i Stockholm, men företaget fick finansieringsproblem ett år senare och hade inte råd att ha kvar Imran som anställd.

Foto på Imran Bashir i ett bibliotek
Imran under sin studietid i Växjö, där han studerade
mjukvaruutveckling vid Linnéuniversitetet.

– För att få permanent uppehållstillstånd var jag tvungen att få en fast tjänst, berättar Imran. Så jag sökte jobb på en McDonald’s-restaurang i Uppsala. Jag gjorde mitt bästa och blev ett år nominerad till årets bästa medarbetare.

När Imran hade jobbat på McDonald’s i fem år bestämde han sig för att flytta till Åre för att där börja driva en bensinstation med biltvätt tillsammans med sin fru.

– Bensinstationen finns kvar idag. Min fru jobbar delvis vid stationen, men hon och våra barn kommer att flytta hit till Uppsala nu när jag har fått den här tjänsten.

Återvände till systemutveckling
För att återuppta sin karriär som systemutvecklare, läste Imran en påbyggnadsutbildning i Linuxutveckling vid Yrkeshögskolan på distans.

I februari 2022 rekryterades Imran som systemutvecklare inom U-CARE. Han kommer tillsammans med sina kollegor i utvecklargruppen att vara med och utveckla en helt ny version av U-CARE-portalen. Portalen används för att leverera och utvärdera behandlingar och för att utföra olika forskningsprocedurer, såsom randomisering.

Foto på Imran med familj utomhus i fjällen
Imran med sin familj i fjällbyn Järpen, som ligger
mellan Åre och Östersund.  

Gillar att umgås med sin familj
Imran berättar att när han levde ensam hade han gott om fritid då han träffade sina vänner. Nu ägnar han det mesta av sin fritid tillsammans med sin fru och deras två barn. Men under somrarna brukar han och en grupp vänner träffas för att spela cricket.

– Vi spelar cricket, umgås och diskuterar samhällsfrågor. Vi pratar om allt möjligt, till exempel hur vi kan uppfostra våra barn så att de spelar en god roll i samhället. Jag tror att om jag gör gott så kommer mina barn att ta efter mig.

Nyhetsarkiv

Senast uppdaterad: 2023-03-24