U-CARE
Vi bedriver forskning inom Mental hälsa, e-Hälsa och Global hälsa. Vår forskning handlar bl.a. om konsekvenser av sjukdom för patienter och anhöriga, digitala verktyg och psykologiska interventioner.
Nyheter
- Sjuksköterskors och koordinatorers erfarenheter från studien PRIMROSE 2022-08-09
- Doktorandprojekt ska undersöka användning av patientjournaler 2022-06-21
- Chelsea Coumoundouros presenterade vid UK Kidney Week 2022-06-16
- Anslag beviljat från InDevelop! 2022-06-16
- Svårläst information om Covid-19 på svenska webbsidor 2022-06-03
Kalendarium
-
Så når du ut med din forskning till en bredare publik
-
Allmänhetens medverkan i forskning: vad är det, vad är det inte?
-
Införande av feministiska idéer till sociala robotar - vad, varför och hur?
-
Halvtidsseminarium: Ella Thiblin “Guided internet-administered CBT self-help for parents of children treated for cancer: Feasibility, acceptability, and unmet needs”
-
Progressionskriterier i pilot- och genomförbarhetsstudier

Så når du ut med din forskning till en bredare publik
Seminarium 6 september
Välkommen till U-CARE!
Vi bedriver forskning inom områdena Mental hälsa, e-Hälsa och Global hälsa. Våra forskningsprojekt inom området Mental hälsa handlar bl.a. om psykologiska konsekvenser på kort och lång sikt av somatisk sjukdom för de sjuka såväl som de anhöriga. Vi har ett särskilt intresse för hur män påverkas. Vår forskning inom e-Hälsa handlar bl.a. om att utveckla, testa, utvärdera samt implementera digitala verktyg och psykologiska interventioner. Vi bedriver också forskning inom området Global hälsa och undersöker bl.a. om digitalt stöd till föräldrar kan öka barns chans att överleva en cancersjukdom.
Vi söker en forskningsassistent!

Nu söker vi en forskningsassistent som kommer att arbeta inom ett forskningsprojekt som handlar om att testa och utvärdera ett webbaserat självhjälpsprogram för föräldrar vars barn behandlats mot cancer. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat: rekrytering av studiedeltagare (via brev, e-post, sms, telefon), datainsamling, datahantering, tekniskt stöd till studiedeltagare som använder U-CARE-portalen och testning av nya funktioner på U-CARE-portalen.
U-CARE-portalen

Om du vill bedriva forskning via internet finns det möjlighet att använda U-CARE-portalen. Portalen har utvecklats inom det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet U-CARE och är en internetbaserad plattform. Via Portalen kan experimentella studier såväl som observationsstudier genomföras. Till exempel kan interventioner som självhjälpsprogram levereras och utvärderas via Portalen.
Mer om U-CARE-portalen